Voor ouders en hun kindje


Bij zwangerschap

Het is zo ver: er komt een kindje! Jullie kindje! Misschien heeft het even geduurd: de zwangerschap, of was je sneller dan gedacht in verwachting. Was de wens ouder(s) te worden er (nog) niet, en heb je moeten wennen aan het idee.
Heb je dromen? En ook zorgen…
De komst van jullie kindje brengt een hoop te weeg. Want niet alleen een baby wordt geboren maar ook een mama en een papa.

Baby en peuter

Of ligt deze periode achter jullie; zijn jullie al even ouders van een baby of peuter, en zijn er veel vragen. Als het even niet loopt en spanningen te veel worden, kunnen er verschillende factoren zijn die meespelen. Maar hoewel de start van een kindje belangrijk is, is ook de flexibiliteit het grootst. Er is kwetsbaarheid én verkracht! En steeds zijn jullie als ouders de veilige haven. Het kindje heeft jou als ouder nodig. Baby’s leren en ontwikkelen in contact met jou. “There is no such thing as a baby” is een uitspraak die veel verteld over deze periode. Jullie zullen je kindje leren kennen: hij of zij is uniek! Samen zijn jullie in ontwikkeling. Samen met jullie ga ik op zoek gaat naar hoe het samenspel met jullie kind als een dans vorm te gaan geven.

5 gesprekken

Na een korte intake zie ik jullie graag met je kindje samen voor 5 gesprekken. Jullie zorgen komen aan bod, jullie verwachtingen, en omdat jullie kindje bij de afspraken is geeft die setting kansen om inzicht te krijgen en te oefenen.

Als Infant Mental Health (IMH) kijk ik graag naar jullie kindje in interactie met jullie als ouders, en zoek ik samen met jullie naar de rol van uitingen van je kindje die persoonlijke en passende reactie van ouders vragen. De IMH behandeling vindt zoveel mogelijk bij jullie thuis plaats.